İstatistiklerime bakmak için tıklayın.
Bana mesaj atmak için tıklayın.

İLK YAZIM !

12 Kasım 2007 Pazartesi

Çocuklarla Yazın Yolculuk


Çocuklarla Yazın Yolculuk

Bizim arabanın kliması yok. Sıcak havalarda hiç de soğuk hava üflemeyen bir zımbırtısı var.
Hele bir de güneş vuruyorsa oturduğum tarafa o yolculuk pek bitmez. Oyun oynayarak filan idare ediyoruz. Babam da arada sırada pencereleri bir süreliğine açar, biraz serinleriz.

Yine de kışın yol
culuk yapmaktan iyidir, deniz kenarından gidiyorsanız ve anne babanızın da keyfi yerindeyse küçük bir deniz molası ihtimali bile var.
Kışa girerken arabamızın nasıl bakımlı olması gerekiyorsa yazın da aynı şey geçerli, babamız arabamızı yaza girerken periyodik yaz bakımını yaptırmış olmalı.
Yazın yapılacak yolculuklarda dikkat etmemiz gereken en önemli şey araba içinde terleyip molalarda kendimizi rüzgara vermememiz. Sıcaklık farkları hastalıklara davetiyedir biliyorsunuz.


Çocuklarla ilgili sağlık sayfalarım, bedava e-kitaplar, öneriler,...


Yazın yolculuk yaparken bol bol sıvı almamız gerekiyor. Kolayı çok sevmem bir şey ifade etmiyor, bizimkiler bu konuda sınırlama getirmiş durumdalar, bol bol su içiyorum mecburen.
Aslında laf aramızda susuzluğu da en iyi su götürüyor. Biraz ukalalık yapayım gene: Susuz kalma durumuna dehidratasyon deniyormuş. Özellikle bebeklerde hayati sorunlara yol açabilirmiş. Belirtileri de şöyleymiş:
* Birşey yiyip içmeyi reddetmek
* Uykulu olması
* Huzursuz olması, sürekli ağlaması
* Altını fazla ıslatmaması veya bezlerinin çok az ıslak olması
* Teninin sıcak ve kuru olması
* Ateşinin olması
* Kusması veya ishal olması
Kardeşlerinizde yukarda saydığım belirtilerden birkaçını gördüğünüzde annenizi babanızı uyarın ve hemen bir doktora gidin. Doktora giderken de hastanızı serin tutun, arabanızın klimasını açın. Bizimki gibi klimasız bir arabayla yolculuk yapıyorsanız arabanın penceresini açın. Öyle battaniyeye hırkalara filan sarmayın.
Yazın deniz kenarında verilen molaların tadına doyum olmaz. Ama siz siz olun babanıza böyle şakalar yapmayın...


Yaz yolculuklarında yolculuğun içine edecek bir gelişme de ishal olmanızdır. Bebek, çocuk, büyük herkes özellikle yollarda ishal olabilir. İhtimal çok yüksek. Çünkü her yerde dondurma yeriz. Ekmek arası döner yeriz. Ben bir kere felaket bir ishal olduktan sonra yolculuk sırasında asla dondurma ve dönerli yememeye karar verdim. Size de tavsiye ederim, yemeyin bilmediğiniz yerlerde dondurma filan. Yolculuğu zehir etmeyin. Sıcak havalarda siz nasıl pelte gibi olup bozulmaya yüz tutuyorsanız bazı iyi korunmamış yiyecekler de, özellikle açıkta satılan yiyecekler de bozulur. Anne ve babanız ne yiyorsa siz de onları yemeye gayret edin.
Kışın kafamıza nasıl kukuleta takıyorsak yazın da başımızdan şapkamızı eksik etmeyelim.
Mola verdiğimizde şapkasız dışarı güneşin altına çıkmayalım. Güneş çarpar.


İlgili Yazılar:
Yazın Çocuklarla Yolculuk

Hiç yorum yok:

.

SON YAZILARIM



Yazacak çok şeyim var
- Okuduğum Kitaplar
- Seyrettiğim Filmler
- Otobüsle Yolculuklarım
- Kullandığım Bilgisayarlar
- Gördüğüm Yerler
- Kaldığım Oteller
- En Sevdiğim Siteler
- Bindiğim Arabalar
- Benzin İstasyonları
- .........
" Sponsorlar Arıyorum"
Blog istatistiklerim için TIKLAYIN


Baktım blog belgesellerdeki Pakistan Hindistan otobüslerine dönmeye başladı, bir köşeye topladım bu ıvır zıvırı. Ivır zıvır dediğime bakmayın, siz yine de beni favorilerinize almayı unutmayın. Bir de şu ankete kaç yaşınızda olduğunuzu belirtirseniz ( hesapladım, 2 saniye tutuyor) çok sevinirim.

Subscribe

Join My Community at MyBloglog!
Personal Blogs - Blog Top Sites

B L O G İ Ç İ A R A M A