İstatistiklerime bakmak için tıklayın.
Bana mesaj atmak için tıklayın.

İLK YAZIM !

9 Şubat 2008 Cumartesi

ÖSS Kalkıyor, YÖGES Geliyor

ÖSS Kalkıyor, YÖGES Geliyor

Sınavlardan konuşurken, OKS, SBS, ÖSS, babamla, "sen üniversiteye gidene kadar sistem bin kere değişir " demişti geçen gün.

Geldi YÖGES, kaldı 999.

Yeni düşünülen sisteme göre ( YÖGES ) üniversiteye girişte artık öğrenciler bir değil, dört sınava girecek!
OKS'yi de değiştirip SBS ile bir yerine 3 sınav uygulamasına geçilmişti.

Arkadaşlar benim de bir önerim olacak:
Okulları kaldıralım, yılda beş on kere sınava girelim.
Evde mevde sınavlara hazırlanırız.
Ben de bu sayede blog nasıl hazırlanır, şablonumu nasıl değiştiririm, judoda nasıl kuşak atlarım, flütümü nasıl geliştiririm konularında çalışırım.

YÖGES'e göre öğrenciler, 10, 11 ve 12'nci sınıfın sonunda, “Olgunlaşma Sınavı”na girecekmiş.
Yeni sistem 2009 yılında uygulanacakmış.
Ayrıntılar şöyle:

*** Sorular MEB ve ÖSYM tarafından ortaklaşa hazırlanacak. Olgunlaşma sınavlarından alınan puanların ortalamaları, ÖSS puanına eklenecek. Puan yüzdeleri daha sonra belirlenecek.

*** 10, 11 ve 12'nci sınıfların sonunda, öğrencilerin yıl boyunca gördüğü beden, müzik, resim dersleri dışındaki tüm dersleri kapsayan bir sınav yapılacak. Sınavda öğrencilere, alanlarındaki ders ağırlıklarına göre sorular yöneltilecek. Meslek lisesi öğrencileri ise kendi alanlarında aldıkları derslerin ağırlıklarına göre sorularla karşılaşacaklar.

"Bakan Çelik sınav azalacak demişti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha önce yaptığı açıklamada, ÖSS'nin kaldırılması ve her yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılarak yüksek öğrenime öğrenci alınması konusunda, “Eğer ÖSS sistemini ilköğretimde uyguladığımız SBS'ye benzetirsek, ki hükümetimizin programında bunun böyle olacağı ifade edilmektedir. O zaman 'hayat eşittir 180 dakika' olmayacak. YÖK ile oturup bunları daha ayrıntılı konuşacağız” demişti."
Kaynak:Eğitim Gazetesi
Ben neredeyse her yazımda söylediğimi tekrar edeyim:
Arkadaşlar sınav mınav önemli tabi, ama biz kendimizi dersler ve sınavlar dışında ilgi ve uzmanlık alanları yaratmalıyız.


İlgili Yazılarım:

SBS - Seviye Belirleme Sınavı Nedir?
Seviye Belirleme Sınavı Hakkında- SBS
Deneme SBS ile İlgili İpuçları



12 yorum:

Adsız dedi ki...

ya bu yök,milli eğitim ne yapmaya çalışıyor ? her sene sınav sistemini değiştirip duruyorlar !! buna bir son verilmesi lazım !!

Adsız dedi ki...

BEN YİNE ESKİ SİSTEMİN OLMASINI İSTİYORUM ÖSS HEYCANINI YAŞAMAK İSTİYORUM DÖRT SINAV STRESİ DEĞİL BİR SINAV STRESİ YAŞAMAK İSTİYORUM BU SINAVI DUYDUĞUMDAN BERİ ÇOK MUTSUZUM LÜTFEN KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYUN

Adsız dedi ki...

YETER ARTIK BEN 7. SINIF ÖĞRENCİSİYİM 2 SENE ÜST ÜSTE SBS'YE GİRİCEM BİDE ÜSTÜNE 4 SENE ÜST ÜSTE YÖGESEYE GİRİCEM ÖLMEMİZİMİ İSTİYORSUNUZ ÇOCUKLUĞUMUZU YAŞAYAMIYORUZ YETER ARTIK

Adsız dedi ki...

peki eski mezunlar ne sınawına gırecek bız acıktamı kalacagızz??

fatma28 dedi ki...

peki mezun olanlar yeni sisteme göre nasıl sınava girecekler. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. tşk...

fatma28 dedi ki...

mezun olanlar yeni sisteme göre nasıl sınava gireekler.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşk...

dardanel ton:( dedi ki...

ya ben anlamıorumm napmaya çalışıoo bu yök ün başkanıı ..u lan adam ne saniyede bi sistem değiştiriosunn sinirmm bozlduu oynuoo bizle remenn...ben ısrar ediorm bu kişinin öğrencii olmadığı konusnda:)saniyede bi bişee değiştirioo gne ne olcak la başlıoyzz bikezz k..çnı terletip adam gibi düşünüpp bişeyy bulcaınaa parça pnçkk düşünüo bence herşeyden önce onun düşünm esistemini değiştirmek lazımm devrim yapallım yada:(::(hyvnn hrff. yahuu biliosunn öğrencinin kopya çektiini lisede de neednn diport etkillettiriousn hadii değiştirdiinn bunuda neden 20009 a denk gelioo bu paç ozz meymnetszz herfff tahammül edilmesii imkansızz yaratıkk kerkenezz ayuuuuuuuuuuç.. ayyyyyyyyyyyy kalitemii bozdrduu bana yaaaaa ...okuynlra özürlerimi iletiorumm nezih bi insanımdrr normlde:P:D:(:) yaa 2009 DA GİRİCEKLERİİ DİPORT NASIL ETKİLİCEKK NASIL OLUCAKK LÜTFEN CEVAP???????????????????????????????? mezunlara nolucakkk:(:((:

Adsız dedi ki...

Ben 2004 yılı mezunuyum ve bu sene sınava girmek istiyorum. Bu yeni sistemle biz eski mezunlar ne yapacağız? Bir arkadaşımın belirttiği gibi bizler açıkta mı kalacağız? Lütfen bu konuda açıklama yapılsın. Bir iş yapılıyorsa tam olsun. Bir de şu alan dışı tercihlerde artık puan düşüşleri yaşamayalım. Bu konuda da YÖK birşeyler yapsın. Yanlış tercih kurbanı olan birçok insan var. Mesela ben eşit ağırlığı bitirdim ama radyo-sinema-tv ya da gazetecilik okumak istiyorum. Bu nedenle sınavlara sözelden hazırlanmak durumundayım. Fakat puanım düştüğü için hayallerim de suya düşüyor. Bu bölümler sırf kendi alanımın dışında diye puanım düşmek zorunda mı? Ben illa ki kendi alanımdan mı tercih yapmak zorundayım? Bu olacak iş mi?? Yeter artık!!

demet dedi ki...

ya gerçekten artık bıktırdılar.nefret ediyorum bu eğitim ilgili sürekli karar veren insanlardan.şimdi mezun olanlar yögesten ne fayda görücek.ne olucak bize yani bilen biri lütfen cevaplasın...ortada kaldık:))

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar öss'de tecih yapmadan önce lütfen bu yazıyı okuyun. http://www.dostlukbirbaska.com/viewtopic.php?f=433&t=9788

Adsız dedi ki...

ben eski sistemin devam etmesini istiyorum sınav sisteminin sürekli değişmesini istemiyoruz.Dört yıl boyunca bu sitresi çekmek istemiyorum.Bu sınav sistemini duyduğumdan beri sitres içindeyim!!..

Adsız dedi ki...

bence de sınav sisteminin değişmesi cok saçma... kardesım 6'ya gectı 3 sene ust uste sbs'ye giricek. dersane sart.. ben öss'ye hazırlanıcam . acaba bu sınavları hazırlarken milli eğitim bizim ailemizin durumunu düşünmüyor mu neden hala bu sınavlar.. ? 12 yasındakı bı cocuk sınava hazırlanmaktan cocukluqunu yasayamıyor ..

?

.

SON YAZILARIM



Yazacak çok şeyim var
- Okuduğum Kitaplar
- Seyrettiğim Filmler
- Otobüsle Yolculuklarım
- Kullandığım Bilgisayarlar
- Gördüğüm Yerler
- Kaldığım Oteller
- En Sevdiğim Siteler
- Bindiğim Arabalar
- Benzin İstasyonları
- .........
" Sponsorlar Arıyorum"
Blog istatistiklerim için TIKLAYIN


Baktım blog belgesellerdeki Pakistan Hindistan otobüslerine dönmeye başladı, bir köşeye topladım bu ıvır zıvırı. Ivır zıvır dediğime bakmayın, siz yine de beni favorilerinize almayı unutmayın. Bir de şu ankete kaç yaşınızda olduğunuzu belirtirseniz ( hesapladım, 2 saniye tutuyor) çok sevinirim.

Subscribe

Join My Community at MyBloglog!
Personal Blogs - Blog Top Sites

B L O G İ Ç İ A R A M A