İstatistiklerime bakmak için tıklayın.
Bana mesaj atmak için tıklayın.

İLK YAZIM !

10 Kasım 2007 Cumartesi

Araba ve Ben


11 yaşındayım.
Hayatım arabada geçti.
Sadece yollarda değil, annem babam arabayı neredeyse işlerinin de bir gereği olarak bir çocuk yuvası olarak kullandılar. Şikayetçi olduğumu sanmayın, çok şey öğrendim arabada.

Hala o araba benim yatıp uyuduğum dinlenme odam,
birçok şey öğrendiğim kitapları okuma salonum,
arkadaşlarımla buluşma noktam,
yollarda anne ve babamla birlikte olup birçok şeyi paylaştığım özel bir yer olma işlevlerini sürdürüyor. Büyük kentlerde yaşayanlara bir not: Küçük ve güvenli bir kasabada yaşıyorum.

Bu arada otomobilimizin çok konforlu filan olduğunu sanmayın: ben doğduğumda satın aldıkları sıradan bir otomobil. Bugünlerde o da 11. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Ama babam düzenli bakımlarını yaptırır ve hiç yolda kalmadık. Yolda kalan güzel, lüks otomobillerle hafiften dalgamızı geçeriz hep.

O arabayla birçok yere gittik, kimini hiç hatırlamıyorum, kimi hayal meyal, kimi yerler ise aklımdan hiç çıkmıyor. Bunları da yazmayı planlıyorum. Gittiğim yerler ve bende bıraktığı izlenimler.

Ayrıca okuduğum kitapları paylaşmayı düşünüyorum. Yaşıtlarıma göre çok kitap okuduğumu söyleyebilirim ve okuduğum kitapların önemli bir bölümünü arabada okudum. Bendeki bu okuma sevgisi nasıl oluştu, bunu da yazacağım.

Size tuhaf gelebilir ama bilgisayarlarla da ilk kez arabada tanıştım: Bizimkilerin eski bir laptopu benim en sevdiğim oyuncaklarımdandı. Ne oyunlar oynadım arabada bilemezsiniz; saatlerce ve arkadaşlarımı da arabaya davet ederek, yiyerek içerek arabada laptoplu toplantılar yaptık, hala da arabada oynarız. Ta ki babam gelip ortamı bozuncaya, partiyi dağıtıncaya kadar. Severek oynadığım pc oyunları ve oyunlardaki üçkağıtları da yazacağım.
Sadece oyun oynanmıyor tabi laptopda. Film de izleniyor. İzlediğim sinema filmleri ve izleyeceğimiz vizyona yeni girecek çocuk filmlerini de yazmayı tasarlıyorum.

Yollarda olduğumuz zamanlar ise anne ve babamın uydurduğu bir sürü yol ve yolculuk oyunu oynarak vakit değerlendirirdik. Bu yollarda olmak ayrıca anlatılmaya değer: çünkü annem ve babamın beni, benim onları yakından tanıdığım, araya hiçbir şeyin, -ne televizyon, ne telefonlar, ne iş-, giremediği çok özel zamanlar.

Bu benim ilk ciddi blog yazım, daha önce bir iki deneme yaptım, bazı bedava sitelerde siteler yapmaya çalıştım, ama ilk kez bu yazdıklarımı herkesin önüne koyuyorum. Bu ilk blogta en kolaydan, en zevkli olandan başlamayı istiyorum. Bu da yollarda oynadığımız oyunlar olacak. Yollarda ailece nasıl vakit geçirdiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Anne veya babaysanız çocuklarınızla yazacağım oyunları oynayın, çocuksanız anne babanızı zorlayın yollarda bu oyunları oynamaya. Baştan itiraz bile etseler sonra onların da hoşlandıklarını, sizinle bayağı yarıştıklarını görüp şaşıracaksınız. Çünkü babamın dediği gibi "herkes, büyükler de, çocuktur, kimi gizler, kiminin ise buna ihtiyacı yoktur."

Yolculuklarda oynadığımız oyunları 3 grupta topladım:
Okula başladıktan sonra,
okul öncesi oyunlar ve
bebekken oynadığımız oyunlar. Beni en zorlayan bölümün bebeklikte oynanan oyunlar olduğunu tahmin edersiniz heralde. Anne babamdan yardım aldım bu konuda. Gerçi onlar da çoğunu unutmuşlar! Birşeyler söylediler, çoğunu da uydurdular gibime geliyor.

Sizlerden ricam siz de eğer yollarda oyun oynuyorsanız burada paylaşın. Her yazının altında yorum yazma yerlerini göreceksiniz onlardan yararlanabilirsiniz, bana e-mail atabilirsiniz.

En önemlisini unutuyordum az kalsın: Beni böyle blog yapmaya zorlayan, takıldığım yerlerde beni tamamlayan anne ve babama çok teşekkür ediyorum.
Bir de, benden daha iyi bilseler de -şimdilik!- bu blog ve site yapma işinde takıldığım yerler var. Bu konuda da bana yol gösterenler, şunu şöyle yap, bunu böyle yapsan daha iyi olur diye uyaranlar olursa sevinirim.

İyi okumalar diye bitirmiştim, "iyi yolculuklar desem daha iyi olur"muş! Biri öyle dedi.
E, o zaman kırmayalım babayı:

İyi yolculuklar!

Bu arada sizlerle ilk araba deneyimimi de paylaşayım :)




DÜZELTME: Bu arada 12 oldum.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayatımda gördüğüm en orjinal bloglardan birisi olmuş, başarıların devamını dilerim=)

ufak yolcu dedi ki...

Teşekkür ederim ufubo abi.

alacakarinca dedi ki...

kutlarım ufak yolcu. devam...

Adsız dedi ki...

Gerçekten 11 yaşında mısın? Öyleyse blog bir yana, kullandığın düzgün Türkçe ve yazım kuralları için seni çoook tebrik ederim, aileni ve öğretmenlerini de tabii.
Adam olacak çocuk derler ya; bence sen birçok büyükten daha büyüksün bu yönünle.
Sevgiyle kal, hep mutlu ol.

Adsız dedi ki...

harika bir blog. afferim. sana super bir oyuncak araba hediye edecegim.

ufak yolcu dedi ki...

güzel sözler için teşekkür ederim.
test=> oyuncak arabalara bayılırım!

Adsız dedi ki...

yazılarına bakılırsa ileride yazar olmayı düşünüyorsun sanırım ,eğer öyle değilse de çok ii yazdığını söylemek isterim yazıların çok güsel olmuş başarılarının dewamını dilerimmm....:):)

Adsız dedi ki...

Araba ile ilgili gordugum en guzel yazilardan biri olmus. Tebrikler

filmstar dedi ki...

mrb hocam link değişimi yapmak ister misin?
sitelink@windowslive.com bnm mail adresim. Eklersen sevinirim

.

SON YAZILARIM



Yazacak çok şeyim var
- Okuduğum Kitaplar
- Seyrettiğim Filmler
- Otobüsle Yolculuklarım
- Kullandığım Bilgisayarlar
- Gördüğüm Yerler
- Kaldığım Oteller
- En Sevdiğim Siteler
- Bindiğim Arabalar
- Benzin İstasyonları
- .........
" Sponsorlar Arıyorum"
Blog istatistiklerim için TIKLAYIN


Baktım blog belgesellerdeki Pakistan Hindistan otobüslerine dönmeye başladı, bir köşeye topladım bu ıvır zıvırı. Ivır zıvır dediğime bakmayın, siz yine de beni favorilerinize almayı unutmayın. Bir de şu ankete kaç yaşınızda olduğunuzu belirtirseniz ( hesapladım, 2 saniye tutuyor) çok sevinirim.

Subscribe

Join My Community at MyBloglog!
Personal Blogs - Blog Top Sites

B L O G İ Ç İ A R A M A